Brutarie

Crakersi/biscuiti vegani fara gluten (cu hrisca, morcov, banana, chia, canepa)

Pentru maine am pregatit crakersi dulci, cu morcov si banana. Mi-a dat mama câțiva morcovi păstrati de asta toamna, din gradina si m-au inspirat sa-i folosesc la biscuti.

Azi i-am dat lui Stef unii cu sfecla, făcuți din prăjitura Liviu de data trecută. Am fost nevoită sa închid cuptorul inainte ca ea sa fie gata si am ratat-o asa ca atunci cand m-am intors la ea, am taiat-o pe jumătate si am copt din nou in cuptor pentru a obține biscuiti tari.
L-am intrebat pe Stef daca stie cu ce sunt biscutii si a zis ca au sigur niste fier :-)). Initial am crezut ca se referă la conținutul de fier din sfecla insa lui ii plăceau ca sunt tari ca fierul :-)). I-am spus ca biscuiti cu Fier pot sa-i fac oricand pentru ca la asta ma pricep foarte bine. Ce-i al meu e al meu, dinti sa avem. Lăsând gluma la o parte, crackersii au iesit asa tari pentru ca aluatul era pentru altceva si i-am lăsat si prea mult in cuptor.
Crakersii de azi nu sunt tari ca fierul :-). Sunt foarte gustoși.
Va las reteta

Notice: Undefined variable: post in /home/dietaderotatie/web/dietaderotatie.ro/public_html/wp-content/plugins/solopine-recipe/solopine-recipe.php on line 254

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/dietaderotatie/web/dietaderotatie.ro/public_html/wp-content/plugins/solopine-recipe/solopine-recipe.php on line 254

Crakersi/biscuiti vegani fara gluten (hrisca, morcov, banana, chia, canepa)

Print Recipe
By Serves: 1 tava

Ingredients

  • 2 morcovi
  • 1/2 banana coaptă
  • 1 cana faina hrisca plus cateva linguri pentru frământat
  • 1 si 1/2 linguri ulei rapita ( folositi ce aveti voie)
  • 1 lingura seminte chia pudra
  • 2 linguri seminte decorticate canepa
  • 1 lingura cimbru uscat
  • putina sare

Instructions

1

Pregatiti la abur morcovul ( aprox 20 min).

2

Pasati morcovul si banana

3

Combinati toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, chia, canepa, cimbru, sare

4

Combinati in alt bol toate ingredientele umede: banana, morcov, ulei

5

Adaugati ingredientele umede peste cele uscate, frământați si adăugați faina pana nu se mai lipesc de degete. Trebuie sa puteti lucra usor cu coca.

6

Intindeti in strat subtire ( presand aluatul intre 2 foi de hartie de copt) maxim 3 mm, tăiați dupa forma dorita ( eu fac triunghiri ca la pizza) inainte de a aseza la copt. Puteti adauga deasprupra alte seminte de canepa daca doriti

7

Așezati in tava de copt pe hârtie, la toc mediu, in cuptorul preîncălzit. Va uitați la ei dupa 10 min si daca e necesar ii mai lăsați cateva minute, eu i-am lăsat cam 16 insa am tot ajustat focul.

Noua ne plac mult Crakersii, mâncam toti cu placere.Ne-au placut si cei din cartofi, hrisca si floarea soarelui
si apoi am incercat unii dupa aceeasi reteta folosind rădăcina de pătrunjel. Peste cateva luni cand mai trec alergiile  Ileanei facem din cat mai multe nuci si seminte si cat mai putina faina. Si vom avea atunci si ierburi proaspete din gradina bunicilor.Pofta buna!

Editare mai 2020:

Va las ingredientele pe care le-as folosi acum pentru crackers:

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Choose your language