Dulce

Inghetata vegana ( banane, mere, curmale, goji)

Copiilor le place inghetata asa ca o sa fac mai des pentru ca in felul acesta mananca mai multe fructe si sunt si foarte bucuroși cu înghețatele pe bat. Mie nu mi se pare ca inghetata este mai buna intr-un anumit sezon ci le-o ofer indiferent cum e vremea afara.

Rețeta de astăzi este simpla, se adauga pe rând Ingredientele in blender, lasam la urma Ingredientele care vrem sa adauge culoare.
Pentru Stefan am adaugat cacao, lui Ileana nu i-am dat inca. Daca aveti copii mici, puteti folosi carob ( roșcove ) in loc de cacao.
Mie mi-a placut mai mult varianta pentru Ileana, fara cacao sau carob, cu o parte banane si mere, o parte banane, mere, goji. Am folosit fructe dulci, nu a fost nevoie de miere in plus.


Ingrediente 4 înghețate:
– 180 g banana
– 85 g mar
– 4 curmale mari ( aprox 30 g) si 4 linguri de apa in care le-am pus la hidratat
– 1 lingura goji
– 1 ml vanilie
– 1 lingurița cacao ( optional)Reteta:
1. Puneti la hidratat cele 4 curmale si goji in 4 linguri de apa plata. Eu le las minim 1 h, apoi curat coaja curmalelor.
2. Curățati bananele si mărul.
3. Puneti la blender: bananele, mărul, curmalele si apa in care s-au hidratat, vanilia. Atenție! Păstrati goji, nu adaugati acum in blender.
4. Luati cu o lingurița o parte din amestecul din blender si așezati primul nivel in formele de inghetata.
5. Peste compoziția din blender adaugati fructele de goji si omogenizați. Amestecul va fi rosu portocaliu. Puteti adauga acum in formele de inghetata sau adaugati si cacao la aceasta etapa si atunci amestecul va fi de culoarea ciocolatei. Eu am facut 2 înghețate cu goji, 2 cu cacao.
6. Puneti inghetata la congelator 1-2 ore si o scoateti cu 5-10 min inainte de servire.
Eu am decongelat-o pentru a putea sa o scot din forme mai repede folosind apa calda. Nu e indicat pentru ca se poate topi mai repede cum se vede in poza la inghetata fara cacao.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.