Retete fara lapte & gluten

Meniu pentru 7 zile intr-o dieta fara alergenii majori – in vremea COVID

Trecem cu totii printr-o perioada de adaptare la #stauincasa cand facem mai putine cumparaturi si avem acces mai greu la alimente pentru dietele fara alergeni.

Am notat  meniul fiicei mele ( face 6 ani anul acesta), un meniu facut pe baza unor cumparaturi pe care le facem o data la 10 zile si din care excludem: orice fel de lapte animal, orice fel de cereala cu gluten, oul de gaina, naut, mazare, linte, alune, fistic, caju, macadamia, produse procesate prea mult, zahar, E-uri, etc. Din fericire poate consuma alimente cu urme de alergeni.

Avem alimente congelate de asta vara-toamna, compoturi fara zahar facute de noi si muraturi de casa, cereale fara gluten cumparate.

Nu este un meniu facut ca la carte ( as putea face asa) insa am notat ce a mancat, nu ce am propus eu.

Va las meniul pentru 7 zile si as putea sa vi-l las si pe cel din ultimii 5 ani pentru am notat aproape in fiecare zi ce a mancat :-).

Acum ii plac cerealele fierte si eu le consider mai sanatoase fata de paine pt ca inainte de fierbere acestea sunt inmuiate, lasate cateva ore la inmuiat si spalate din nou, a.i sa fie mai usoare pentru digestie.

Facem si paine, de obicei in weekend insa in perioada aceasta nu a vrut.

In mod normal are mai multe legume crude, frunze in meniu insa asa cum ziceam, facem rar cumparaturi in perioada aceasta.

Am inventat si cateva retete noi in aceasta perioada, una dintre ele fiind aceasta, o crema din seminte de floarea soarelui.

Pe facebook pe Dieta de rotatie gasiti foarte multe meniuri sau idei de mese fara alergeni, cautand dupa #meniualergii, ca aici.

Meniu alergii 7 zile COVID

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Choose your language